Minyak kelapa dara 100%-pakar kesihatan dunia

kenyataan pakar-pakar kesihatan dunia


Dr Joseph Mercola
(pengarang Total Health Program & Rachael Droege)
“ Minyak kelapa adalah makanan penting yang bermanfaat bagi abad ke
21. Dengan terdapatnya maklumat klinikal dan saintifik tentang sifat-sifat antimikrobialnya yang menyihatkan dalam minyak kelapa dara secara khusus dan minyak kelapa secara umum, menjadikannya sangat menarik”.



Prof.Dr.Mary G.Enig.
Director, Nutritional Science Division, Enig Associates, Inc. 11120 New Hampshire Avenue500 Silver Spring, MD 20904-2633 U.S. Fellow of the American College of Nutrition and President of the Maryland Nutritionists Association. A licensed nutritionist, certified by the Certification Board for Nutrition Specialists, a qualified expert witness, nutrition consultant to individuals, industry and state and federal governments, contributing editor to a number of scientific publications, Vice-President of the Weston A Price Foundation and Scientific Editor of Wise Traditions as well as the author of Know Your Fats: The Complete Primer for Understanding the Nutrition of Fats, Oils, and Cholesterol, Bethesda Press, May 2000. the author of over 60 technical papers and presentations,
“ Minyak kelapa dara adalah salah satu functional food

iaitu merupakan makanan yang membekalkan jumlah komponen untuk kesihatan mengatasi jumlah komponen untuk tenaga

yang sangat penting untuk abad ke 21. Dengan terdapatnya data serta maklumat kl

inikal dan saintifik berhubung dengan khasiat kesihatan dan sifat-sifat antimicrobial yang ada pada lauric oil secara amnya, dan minyak kelapa secara khususnya, menjadikannya sangat menarik.”



Dr. Bruce Fife.
Director of the Southern Colorado Chapter of the Weston A. Price Foundation
“ Minyak kelapa dara adalah minyak paling menyihatkan di dunia.”